Muruvik Backyard er en konkurranse som utfordrer både fysisk og mental utholdenhet. Hver deltaker må fullføre en runde på 6,7 kilometer innen én time. De som ikke klarer dette, får status DNF. Årets utgave samlet 335 deltakere ved start, alle klare til å teste sine egne grenser. Med 335 på startstreken er dette Norges største og trolig verdens største Backyard!

Enorm deltagelse på “Pizzarunden”

Det ble en rekordstor deltagelse på runde 7, ultrarunden, også kalt Pizzarunden. Etter denne runden har alle gjennomført 46,9 km og belønnes med pizza. Hele 245 gjennomførte runden som er ny rekord for Muruvik backyard.

10 løpere på 100 miles

Runde 24 er en betydelig milepæl i løpet hvor de som gjennomfører har løpt 100 miles, eller ca. 161 kilometer. Ved starten av denne runden var det hele 10 løpere igjen på startstreken. Av disse fullførte 9 sterke løpere.

Perfekte løpeforhold

Værforholdene under årets Muruvik Backyard var ideelle for løping, med temperaturer som lå mellom 10 og 15 grader og oppholdsvær. De fleste deltakerne kunne fokusere fullt på utfordringene uten å måtte bekymre seg for dårlig vær og den normale trønderske høsten. Det er også gang at Muruvik Backyard gjennomføres uten en dråpe regn.

Bestenotering dame

En av de mest råeste prestasjonene i årets løp kom fra Else. Hun klarte å slå den gjeldende rekorden etter å ha fullført runde 36.

Else og Geir duellerte fra runde 35 til runde 38, men som alltid i en backyard kan det bare være en vinner og i årets løp ble dette Else Overvik med svimlende 254,828 km.

Alle resultater finner du her: Resultater Muruvik Backyard 2024

Påmelding klar for neste år

Fikk du ikke delta i år? Fortvil ikke! Det er allerede mulig å melde deg på, men vær rask for det er bare 350 plasser neste år også!